Järki-lehti

Hyvin löydetty!

Järki-lehti on uusi järkevien ihmisten aikakauslehti. Järki-lehti keskittyy ottamaan asioista selvää ja tarjoamaan faktat faktoina. Järki-lehti ei ole kenenkään äänitorvi, vaan pyrkii ideologioiden ja valmiiden vastauksien sijaan tarjoamaan mielenkiintoista ja ajatuksiaherättävää luettavaa kenelle tahansa.

Open Close

Haluat siis perustaa yrityksen?

kestomarkus

Näin laman keskellä, kun työpaikkoja on, mutta ketään ei tunnuta palkattavan, saattaa ajatus yrittäjyydestä houkutella. Onhan tässä vuosien varrella nähty erilaisia IT-kuplia ja joitain ihan oikeitakin yrityksiä, joten miksikäs ei?

Tärkeintä sinulle on liiketoimintasuunnitelma. Saattaa kuulostaa banaalilta, mutta mikään ei ole tärkeämpää. Etenkin IT:n tapauksessa perustamiskustannukset ovat niin pienet, että saatat erehtyä luulemaan, että pienet tulot riittävät, koska yritystoiminnan kulut ovat pienet. Muista, että haluat elättää itsesi tällä. Muuten tämä jää vain harrastukseksi, jonka asiakkaista joudut huolehtimaan mitättömillä tuloilla.

Toisaalta voi käydä niin, että yritys tuntuu etenevän hyvin, mutta rahaa ei tule. Tässä on paljon vaihtoehtoja; voit hakea Tekes-tukea, voit vähentää palkkaansa ja voit tehdä sivuprojekteja. Nämä ovat kaikki uskomattoman huonoja vaihtoehtoja. Tekes on byrokraattinen ja haastava, ja vaatii usein pääomaa mukaan ulkopuolelta. Palkan vähentäminen ei pidemmän päälle kannata, koska yrittäjät eivät saa alennusta ruokaostoksista tai vuokrista. Sivuprojektien tekeminen voi olla kivaa, mutta voit huomata liian myöhään, että pääbisnes ei ole oikea bisnes.

Kuva: Gerd Altmann

Kun alat rekrytoida, on yleensä tapana tarjota osakkuutta tai edes optioita tulokkaalle. Nämä saattavat sitoa työntekijän tai uuden kanssaosakkaan hetkeksi toimintaan, mutta jos ei tiettyjen vuosien jälkeen ala reaalipalkka nousta, saattaa henkilö minimoida oman riskinsä ja lähteä kaikesta huolimatta menemään.

Voit toki toimia yksin toiminimellä, mutta saatat huomata vaativasi liian kovaa tuntihintaa. Tämä on ikävä tosiasia, koska asiakashankinnasta ei makseta, eikä siltäkään ajalta saa alennuksia ruokakaupasta. Isompi tiimi on tietenkin työnjaon puolesta parempi, mutta ei ongelmaton. Kulut nousevat esimerkiksi kolminkertaisiksi, ja yrityksen on silti pysyttävä pystyssä. Tämä tosin antaa jokaisen keskittyä omaan tonttiinsa – ainakin teoriassa.

Tärkein nyrkkisääntö tiimissä on kyky luottaa muihin. Älä sekaannu esimerkiksi myyjän työhön, ehkä kannattaa korkeintaa huolestuneesti kysellä perään, jos rahaa ei ala näkyä.

Melkein yhtä tärkeää on aloittaa nuorena. Jos olet täyttänyt 26, sinulla on todennäköisesti viimeinen mahdollisuus käsillä. Tilastollisesti menee kolmisen vuotta, että yritys alkaa tehdä järkevää voittoa. 29 on oikein hyvä ikä miettiä perhettä ja vakiintumista, joten siihen mennessä asioiden kannattaa olla vähintään lupaavalla pohjalla.

Tämä liittyy myös palkkaamiseen. Kannattaa etsiä nuoria, mutta päteviä ja pienellä palkalla toimivia työntekijöitä. Näitä ei tietenkään kasva puissa.

Hakijan sukupuolella ei saa lain silmissä olla merkitystä, mutta kannattaa muistaa, että miehet ovat yleensä minkä vain spektrin ääripäitä, naiset keskimassaa. Poikkeuksia näihinkin on, mutta koska olet todennäköisesti rekrytoimassa suuresta massasta, et voi laskea poikkeamien varaan.

Miesten kohdalla tämä voi tarkoittaa taipumusta masennukseen ja burnoutiin vastapainona halulle pistää kaikki likoon ja vallata maailma. Naiset ovat usein tunnollisia ja ahkeria, mutta eivät välttämättä sovella yhtä paljon kuin miehet. Muista tämän lisäksi myös, että yrityksesi saattaa mennä konkurssiin äitiysloman takia vielä monta vuotta sen jälkeen, kun teet rahaa.

Markkinointiin kannattaa panostaa äärettömän paljon, mutta resursseja ei tule paljoa olemaan. On helppo kuvitella, että kun palvelu on saatavilla, palvelua myös käytetään. Tämä saattaa itse asiassa viedä vuosia.

Tuotteesi saattaa olla jotakin, jota voi myydä. Tässä tilanteessa kannattaa selvittää kaikki myymiseen liittyvä materiaali, jonka saat käsiisi ja soveltaa sitä. Jos et itse halua tehdä sitä, etsi joku, joka haluaa. Hyvä myyjä on painonsa arvoinen kullassa, mutta vaikeasti löydettävä.

Jos kaikesta edellämainitusta huolimatta haluat olla yrittäjä, onnea matkaan! Olet epäilemättä hullu, mutta hullut tätä maailmaa vievät eteenpäin. Olethan varmasti seuraava Mark Zuckerberg?

Kirjoittajasta: mjt

Markus Törnqvist on oman yrityksensä teknologiajohtaja ja oman onnensa seppä. Myös joogi, jota kiinnostaa matalemmaksi kulttuuriksi katsottu taide.

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Comment form

Kaikki tähdellä(*) merkityt kentät ovat pakollisia