Järki-lehti

Hyvin löydetty!

Järki-lehti on uusi järkevien ihmisten aikakauslehti. Järki-lehti keskittyy ottamaan asioista selvää ja tarjoamaan faktat faktoina. Järki-lehti ei ole kenenkään äänitorvi, vaan pyrkii ideologioiden ja valmiiden vastauksien sijaan tarjoamaan mielenkiintoista ja ajatuksiaherättävää luettavaa kenelle tahansa.

Open Close

Muutoksen tuulia

DSCN1886_muokattu

Vuosi 2014 on alkanut yhteiskunnallisella keskustelulla työpaikoista, jotka tulevat katoamaan teknologian kehityksen myötä. Elinkeinoelämän tutkimuslaitos julkaisi raportin, jonka mukaan tietotekniikka tulee hävittämään tai oleellisesti muuttamaan lähivuosina jopa kolmanneksen ammateista Suomessa, ja tämän raportin mukaan toimittajan ammatille käy näin seuraavan 20 vuoden kuluessa 8,3 prosentin todennäköisyydellä. Näihin lukuihin nojaten uskallan luvata, että Järki ei ainakaan seuraavan vuoden aikana häviä mihinkään. Muutoksia sen sijaan on luvassa.

Jaakko Koivula luotsasi Järki-lehteä sen ensimmäisen elinvuoden ajan. Jaakko on rakentanut yhdessä avustajakunnan kanssa hyvän pohjan, eikä allekirjoittaneen tarvitse astua kuraisiin saappaisiin. Tätä työtä kunnioittaen, mutta toisaalta lehden vuoden mittaisen historian haastaen, tullaan lehteen tekemään muutamia muutoksia. Tämä koskee erityisesti julkaisumuotoa.

Silmiesi edessä on eräänlainen tavallista suppeampi siirtymänumero. Tästä eteenpäin Järki ei ainakaan pääasiallisesti ilmesty enää kuukausittaisina numeroina, vaan juttuja ilmestyy tasaisesti pitkin kuukautta. Tunnin välein päivittyvää KATSO HASSU KISSAVIDEO -tyyppistä journalismia emme valitettavasti edelleenkään välitä, vaan Järjen ääni tulee pysymään entisellä taajuudella; se pyrkii välittämään totuudenmukaista tietoa, mutta myös haastamaan yleisiä käsityksiä ja tarjoamaan valtavirrasta poikkeavia näkökulmia. Järki ei kumarra kuvia.

Vaikka Järki ei uuden julkaisutahdin vuoksi oikeastaan enää ole aikakauslehti sanan varsinaisessa merkityksessä, tulee sen luonne edelleen pysymään aikakauslehtimäisenä. Myös suuri osa vanhoista vakiopalstoista tulee pysymään entisellään. Tiheämpi ilmestyminen mahdollistaa kuitenkin myös entistä ajankohtaisempien aiheiden käsittelyn.

Uskon että Järki uudistuneessakin muodossa kiinnostaa edelleen vanhoja lukijoita ja toivon lehden myös saavan uusia tiedonjanoisia lukijoita, tietysti lähtökohtaisesti sisältönsä vuoksi. Julkaisuteknisillä seikoilla ei lopulta ole merkitystä.

Järki käteen vuonna 2014!

Kirjoittajasta: Mikko Perttunen

Mikko Perttunen on Järki-lehden päätoimittaja.

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Comment form

Kaikki tähdellä(*) merkityt kentät ovat pakollisia