Järki-lehti

Hyvin löydetty!

Järki-lehti on uusi järkevien ihmisten aikakauslehti. Järki-lehti keskittyy ottamaan asioista selvää ja tarjoamaan faktat faktoina. Järki-lehti ei ole kenenkään äänitorvi, vaan pyrkii ideologioiden ja valmiiden vastauksien sijaan tarjoamaan mielenkiintoista ja ajatuksiaherättävää luettavaa kenelle tahansa.

Open Close

Vuosi Järkeä

kestojaakko

Järki-lehti täyttää tänään yhden vuoden. Keskimääräinen 1v. vauva muistaakseni osaa hyvällä säkällä ehkä suunnilleen kävellä ja saattaa osata höpistä jotain. Kovin paljon suurempia kognitiivisia urotekoja siltä ei voi vielä odottaa.

Järki-lehden kehitys on ollut jokseenkin ripeämpää. Maailmaan ilmaantui vuosi sitten käytännössä tämän hetkisellä formaatilla ja tyylillä varustettu lehti, joka on kerinnyt julkaista jo useampia intresanttien persoonien haastatteluita, tuottaa laadukkaita juttusarjoja ja esitellä kulttuuria hevistä transsendentaaliseen visiosaippua-klasariin.

Mukaan on mahtunut helpompia ja kinkkisempiä kuukausia, mutta jokaisen numeron myötä on aina ollut tyytyväisempi olo lehden tasoon ja niihin ihmisiin, jotka ovat lahjoittaneet vapaa-aikaansa ja luovuuttaan lehden tekemiseen kirjoittamalla, valokuvaamalla tai ideoimalla. Kukaan ei ole jäänyt taloudellisesti ainakaan plussalle ja kaikilla on ohessa ollut opiskelunsa tai päivätyönsä tehtävänä, mutta siitä huolimatta vapaaehtoispohjalta julkaistulle lehdelle on löytynyt tekijänsä.

Jossain vaiheessa lapset lähtevät pesästä ja ensimmäisen vuoden jälkeen minunkin on aika päästää Järki-lehti seuraaviin osaaviin käsiin. Ensimmäinen vuosi on ollut tasaisen kasvun ja kokeiluiden aikaa. Onnellisesti ja valitettavasti Järjestä on tullut minulle liian suuri projekti. Järki ansaitsee seuraavaksi päätoimittajakseen jonkun, jolla on paloa jatkaa lehden kanssa yhä pidemmälle ja rohkeutta haastaa vakiintuneita pelaajia yhä suoremmin.

Kiitos kaikille avustajille ja lukijoille ensimmäisestä vuodesta! Järkeä tehdään rakkaudesta, mutta toivottavasti luetaan lähinnä järkiperusteiden vuoksi. Vuonna 2014 Järki-lehti tulee jatkamaan uusissa käsissä, iälleen sopivan uhmakkaana!


Tällä kertaa mukana on paljon parhaita muistoja vuoden varrelta uudelleen lämmiteltynä. Koko matkan läpileikkaus yhdessä numerossa!

Kirjoittajasta: Jaakko Koivula

Jaakko Koivula toimii Järki-lehden päätoimittajana. Siviilissä hän on yhteiskuntatieteiden maisteri, kuorolaulaja, projektipäällikkö ja isä.

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Comment form

Kaikki tähdellä(*) merkityt kentät ovat pakollisia