Järki-lehti

Hyvin löydetty!

Järki-lehti on uusi järkevien ihmisten aikakauslehti. Järki-lehti keskittyy ottamaan asioista selvää ja tarjoamaan faktat faktoina. Järki-lehti ei ole kenenkään äänitorvi, vaan pyrkii ideologioiden ja valmiiden vastauksien sijaan tarjoamaan mielenkiintoista ja ajatuksiaherättävää luettavaa kenelle tahansa.

Open Close

Silk Road – osta ja myy mitä haluat

Dollareita ja pillereitä. Kuva: Images_of_Money (flickr)

LSD auttaa rentoutumaan ja näkemään maailman positiivisemmassa valossa.Valitettavasti kyseisen tajustimen heikko saatavuus ja pelkoon perustuva propaganda hidastaa sen laajempaa leviämistä yhteiskuntaamme.

Viimeisimpänä esimerkkinä edellisestä Niklas Herlinin kirjoitus aiheesta. Vaihtoehtoisten tietoisuustilojen tavoittelu on kielletty rangaistuksen uhalla, psykedeeleistä levitetään disinformaatiota ja käyttäjiä vainotaan. Nykyinen valistus luo päihteidenkäyttäjistä tarkoitushakuisesti yksipuolisia mielikuvia, vaikeuttaen työ- ja opiskelupaikan saamista. Lisäksi päihteidenkäyttäjiä pyritään aktiivisesti vangitsemaan veronmaksajan kustantaessa kaiken. Pelko on pureutunut syvälle luihin. Psykedeelejä ei ole mahdollista tutkia vapaasti edes tieteen kentällä.

Onneksemme uusi aikakausi on koittamassa. Ihmisen tinkimätön tarve käristää aivonsa kemikaalikeitoissa tuo meille mahtavimman keksinnön sitten Internetin keksimisen: huumeiden kotiinkuljetus! 

Mitä tapahtui?

Satoshi Nakamoto tapahtui. Tämän pseudonyymin taustalla toimiva tietoisuus loi Bitcoinin, virtuaalisen kryptovaluutan, joka mahdollistaa elektroniset semianonyymit transaktiot. Suomeksi: Bitcoin-ekosysteemissä ei missään vaiheessa joudu todistamaan henkilöllisyyttään. Bitcoin tekee laittomienkin tuotteiden ostamisesta helppoa ja turvallista. Raha puhuu. Maksu tapahtuu lähettämällä X määrä bitcoineja osoitteeseen Y. Transaktio vahvistetaan alle kymmenessä minuutissa. Kellon ympäri. Joka päivä. Internet ei sulje oviaan ja bitit siirtyvät niin jouluna kuin Keinosen nimipäivänäkin.

Bitcoineja on liian työlästä jäljittää niiden omistajaan. Se on täydellinen valuutta Meksikon murhanhimoisten huumeparonien ja Texasin päästään vinksahtaneet yksikätisten punaniska-amfetamiinikemistien asiakkaille. Enää tarvitaan kauppapaikka yhdistämään 2010-luvun hedonistit. Mieluiten sellainen, jossa heidän ei tarvitse tavata tai nähdä toisiaan.


 

Lavalle astuu Silk Road.

Silk Road on anonyymi supermarketti uuden aikakauden valaistuneille. Silk Roadilla huumeet ovat vain hyödyke muiden seassa, jonka markkinoita ohjaavat kysynnän ja tarjonnan laki. Kieltolaki vain mahdollistaa valtavat voitot laittomien hyödykkeiden kauppaajille. Vuoden 2012 aikana Silk Roadin kautta kulki arvioiden mukaan 15 miljoonaa dollaria ja arviot vuodelle 2013 liikkuvat 30-45 miljoonassa dollarissa. Silk Road toimii Tor-piilopalveluna. Pääsy vaatii Tor-verkon käytön, joka mahdollistaa anonyymin kommunikaation internetissä.

Ostaminen on yksinkertaista. Silk Road tiliin sidottuun Bitcoin osoitteeseen siirretään Bitcoineja. Transaktion toteuduttua varat löytyvät Silk Road -tililtä. Seuraavaksi kauppapaikalta valitaan haluttu tuote. Käytetään esimerkkinä LSD:tä, jonka on tutkittu jälleen olevan ihmiskäytössä turvallista. Se toimitetaan usein paperilapuilla, joihin kemikaali on liuotettu. Tämä tekee LSD:stä ideaalin postissa toimitettavaksi. Tilauksen yhteydessä myyjälle lähetetään toimitusosoite. Se kannattaa salata käyttämällä GPG:tä. Tor mahdollistaa anonyymin liikkumisen internetissä, mutta kaikki siellä liikkuva informaatio on siitä huolimatta selvätekstiä. Se on siis kaapattavissa ja luettavissa, jos joku sen vaivautuu tekemään. GPG:llä teksti salataan käyttäen myyjän julkista avainta, joka löytyy hänen profiilistaan. Salauksen jälkeen viestin voivat avata ainoastaan he, joiden julkista avainta käytettiin salauksessa. Kun ostaja lisää julkisen avaimensa salaamaansa viestiin, voi hän itse vastaanottaa avaimellaan salatun viestin myyjältä.

Toimiessaan yllämainitusti yksilö varmistaa vapautensa jatkuvuuden. Vierailu Silk Roadilla tapahtuu anonyymisti Tor-verkon avulla. IP-osoitetta ei kyetä yhdistämään kauppapaikkaan. Maksu tapahtuu virtuaalivaluutalla, jota ei voida yhdistää maksajaan. Toimitettu osoite on salattu, joten sitä ei ole mahdollista selvittää. Mahdollisen ulosteen osuessa tuulettimeen paketin vastaanottaja kieltää tietävänsä siitä mitään ja näytön puuttuessa ei häntä voi syyttää mistään.

Päihteiden kieltäminen on naiivi ajatus. Kuka tahansa voi tilata, kasvattaa ja valmistaa huumeita. Kieltolaki ei voi toimia ja parempi niin. Loppuun asti viety kieltolaki tarkoittaisi sitä, että joudumme asentamaan valvontakamerat jokaisen asuntoon, palkkaamaan poliiseja seuraamaan ihmisiä ja kyttäämään kaikkien Facebook keskusteluita. Päihteiden käyttöä ei ole mahdollista estää ilman poliisivaltion rakentamista. NSA on hyvää ensimakua siitä, mihin kieltolakien viitoittama polku johtaa. Silk Roadin tyyppisten palveluiden avulla on mahdollista elää vielä toistaiseksi maailmassa, jossa isoveli ei pysty valvomaan aivan kaikkea.


 

Kirjoittajasta: Avustaja

Järki-lehteä avustava kirjoittaja.

3 comments

  1. Lauri Turunen says:

    stimulant 1%

  2. 94Olivia says:

    Hello blogger, i must say you have high quality articles here.
    Your page can go viral. You need initial traffic boost only.
    How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Jätä kommentti

Comment form

Kaikki tähdellä(*) merkityt kentät ovat pakollisia