Järki-lehti

Hyvin löydetty!

Järki-lehti on uusi järkevien ihmisten aikakauslehti. Järki-lehti keskittyy ottamaan asioista selvää ja tarjoamaan faktat faktoina. Järki-lehti ei ole kenenkään äänitorvi, vaan pyrkii ideologioiden ja valmiiden vastauksien sijaan tarjoamaan mielenkiintoista ja ajatuksiaherättävää luettavaa kenelle tahansa.

Open Close

Juhannus, kesä ja hyvä elämä.

Vuoden kerettiläisin juhla on täällä. Juhannus on keskikesän juhla, jota on vietetty muinaisista ajoista lähtien, mutta nimi Juhannus tulee Johannes Kastajan syntymäpäivästä. Tämän takia Järki-lehdessäkin on asiaa Harmageddonista.

Tuomionpäivän synkistelyiden sijaan kesänumerossa kuitenkin keskitytään perinteisiin kesäaiheisiin. Kaikkien hyvien aikakausilehtien tapaan Järki-lehdestäkin löytyy kesänovelli. Tarina ei perustu tositapahtumiin, mutta vastaavien aiheiden pariin palataan vakavammassa hengessä elokuun numerossa. Perhesopu on usein myös juhannuksena koetuksella. Kuka vaati kävellä kokon yli sandaaleissa ja kuka lähteä soutelemaan sepalus auki. Tämän vuoksi numerossa jatketaan myös Lean-ajattelun parissa, soveltaen sitä yllättäen kodinhoitoon.

Lean-ajattelun lupauksien mukaan siivoamisesta voi selvitä monta kertaa tehokkaammin ja laatukin paranee. Juhannuksen jälkeen voikin olla hyvä lepytellä kotijoukkoja siivoamalla morkkispäissään asunto Lean-oppeja noudattaen paraatikuntoon. 

Suomen kesä on täynnä tapahtumia ja tällä kertaa esitellään Finncon 2013 -tapahtumaa. Korkeakoulutettujen tapahtumaksi julistautunut scifi- ja fantasiakirjallisuustapahtuma on Suomen vanhin con-tapahtuma ja sieltä löytyy kaikkea kirjallisuudesta ja kovasta tieteestä pukuloistoon. Numerosta löytyy tämän vuoden Finnconin yhden pääjärjestäjän haastattelu. Kolumnistikin toki vaahtoaa tahollaan.

Kesään ja auringonpaisteeseen ei sovi liian raskassoutuinen kantaaottavuus tai yhteiskunnallinen julistaminen. Siksi tässä numerossa keskitytään enemmän viihteeseen, elämänlaadun parantamiseen ja vallattomaan pohdintaan. Järki jää tämän numeron jälkeen kesätauolle. Kiitoksia erittäin paljon kaikille Järjen tekoon osallistuneille ja ennen kaikkea teille lukijoille! Elokuussa palataan kuitenkin taas jälleen järkiaiheiden pariin tarkistamaan kokeilujen tulokset ja rypistämään otsaa järjettömyyksille.


 

Kirjoittajasta: Jaakko Koivula

Jaakko Koivula toimii Järki-lehden päätoimittajana. Siviilissä hän on yhteiskuntatieteiden maisteri, kuorolaulaja, projektipäällikkö ja isä.

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Comment form

Kaikki tähdellä(*) merkityt kentät ovat pakollisia